9 Ιουνίου 2011

Πριν τον Κολόμβο

Η περίφημη Πέτρα του Κένσιγκτον που βρήκε μεσ’ τη γη το 1898 ένας αγρότης από τη Μινεσότα, είναι η τρανή απόδειξη ότι άλλοι θαλασσοπόροι, πριν τον Κολόμβο, επισκέφτηκαν την Αμερικανική Ήπειρο.
Η Πέτρα του Κένσιγκτον περιγράφει με λεπτομέρειες μία επίθεση σε μία  κατασκήνωση Σκανδιναβών και ζητάει βοήθεια.

Επίσης, ένα αρχαίο Φοινικικό ή Μινωικό πλεούμενο, βρέθηκε χαραγμένο σ’ έναν βράχο στη Λίμνη Ασσαουόμπσετ της Μασαχουσέτης.

Πάνω στην ξηρά σε πολλά σημεία πολύ απομακρυσμένα μεταξύ τους παρουσιάζονται ενδείξεις ότι στις Ανατολικές Πολιτείες είχαν εγκατασταθεί λαοί που ανήκαν σε κάποιον Μεσογειακό ή ίσως και Ατλαντικό πολιτισμό.

Ένα καλό παράδειγμα βρίσκεται στα μεγαλιθικά κτίσματα του Μίστερυ Χιλλ στο Νορθ Σέηλεμ του Νιου Χάμπσαϊρ, όπυ σε 25 μίλια απόσταση απ’ τη σημερινή ακτή του Ατλαντικού υπάρχουν είκοσι δύο ερειπωμένα πέτρινα κτίσματα στην κορυφή ενός λόφου 6 μέτρων. Αυτά τα κτίσματα που αρχικά λεγόντουσαν Σπηλιές του Πάττυ, επειδή ο Τζόναθαν Πάττυ ήταν ο πρώτος άποικος που κατοίκησε πάνω στο λόφο, είχαν ενσωματωθεί από τον ίδιο σαν κελάρια και αποθήκες, διότι ποτέ δεν διερωτήθηκε πόσο αρχαίοι ήταν και πως βρέθηκαν εκεί. Αργότερα, τα πέτρινα κτίσματα υπέστησαν το συνηθισμένο αρχαιολογικό τους πεπρωμένο: χρησιμοποιήθηκαν ως λατομεία για να χτιστούν οι υπόνομοι του Λόρενς της Μασαχουσέτης.

(Mystery Hill - America's Stonehenge - http://www.crystalinks.com)
Ότι απέμεινε απ’ τα ερείπια αγοράστηκε τελικά απ΄ την Εταιρεία Αρχαιολογικών Ερευνών της Νέας Αγγλίας, η οποία εφάρμοζε ένα συνεχές πρόγραμμα έρευνας για να προσδιορίσει την ταυτότητα και την ηλικία των κτισμάτων, η οποία τελευταία προτείνεται χάρη στη μέθοδο του Άνθρακα 14 και το κάρβουνο που βρέθηκε πάνω στην επιφάνεια των ερειπίων ανάμεσα στο 1225 και το 865 π.Χ.
Οι θεωρίες που προτάθηκαν για τους οικοδόμους των μεγαλιθικών αυτών κτισμάτων χωρίς λάσπη, που περιλαμβάνουν διαδρόμους, τούνελ, πέτρινα δωμάτια, μενίρ και κάτι που μοιάζει σαν θυσιαστήριο, τα αποδίδουν σε Φοίνικες, Καρχηδόνιους, Κρήτες, Ιρλανδούς μοναχούς και ακόμα και σε Ινδιάνους. Κάνοντας συγκρίσεις με άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες σ’ όλο τον κόσμο, ο Ρόμπερτ Στόουν έχει τη γνώμη ότι πρόκειται για μεγαλιθικά οικοδομήματα παραπλήσια με αυτά που βρίσκονται στην Ιβηρική Χερσόνησο, ιδιαίτερα στην Πορτογαλία και που θυμίζουν προϊστορικά κτίρια στη Μάλτα, τη Σαρδηνία και άλλα νησιά της Μεσογείου.
Αν και βρέθηκαν στο Μίστερυ Χιλλ γράμματα και σύμβολα που μοιάζουν με το Φοινικικό ή κάποιο παρεμφερές αλφάβητο, τίποτα δεν μπόρεσε να μεταφραστεί από την άγνωστη αυτή γραφή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου