23 Φεβρουαρίου 2010

Συνταγές με χαρούπια

Χαρουπόμελο.
Πρόκειται για το σιρόπι από χαρούπια.  Χρησιμοποιείται εκτός από τα γλυκά, σε προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος σε δοσολογία μία κουταλιά σούπας, 2 φορές την ημέρα (πριν τον ύπνο και αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα). Οι διαβητικοί δεν πρέπει να ακολουθήσουν αυτή τη θεραπεία.

Το χαρουπόμελο γίνεται ως εξής:

Α' Τρόπος:
Σπάμε χαρούπια σε 3-4 κομμάτια και τα μουλιάζουμε σε νερό για 2 ημέρες.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό στο ψυγείο.
Τα μουλιασμένα χαρούπια τα πολτοποιούμε στο multi.
Προσθέτουμε και πάλι νερό για 24 ώρες.
Φιλτράρουμε το νερό και το ανακατεύουμε με το πρώτο νερό που το κρατήσαμε στο ψυγείο.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.

Β' Τρόπος
Μουλιάζουμε χαρουπάλευρο για δύο ημέρες.
Φιλτράρουμε το μίγμα, κρατάμε το νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.

Ανόρθωση του γυναικείου στήθους και περιποίηση του δέρματος.
(κάνει το δέρμα σφιχτό και στιλπνό)
Τη συνταγή αυτή τη χρησιμοποιούσαν οι χανούμισσες στα χαρέμια των Σουλτάνων πριν επισκευτούν το βασιλικό κρεβάτι.
Βράζουμε ίση ποσότητα νερού και χαρουπιών (το νερό ίσα να σκεπάζει τα αρούπια) για 30 λεπτά.
Το φιλτράρουμε και κρατάμε το νερό.
Πλενόμαστε ή/και λουζόμαστε με αυτό το νερό.

22 Φεβρουαρίου 2010

To Σαλέπι

... ή ορχιδέα, ή σερνικοβότανο.

Μιλώντας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ορχιδέων, μιλάμε ουσιαστικά για τις θεραπευτικές ιδιότητες του σαλεπιού. Το σαλέπι έχει μία γεύση γλυκιά. Είναι ένα ρόφημα ζεστό, θερμικό, συνδέεται περισσότερο με τους πνεύμονες, το πεπτικό, τα γεννητικά όργανα (λόγω του σχήματος της ρίζας) και των νεφρών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πωλείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου έχει κρύο και πίνοντάς το ζεσταίνεται το σώμα. Το κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες παγιδεύεται στον πνεύμονα με τη μορφή του φλέγματος. Πίνοντας σαλέπι μαλακώνουν τα φλέγματα και απομακρύνονται μαζί με το κρύο.
Το σαλέπι, λόγω της κολλώδους φύσης του, επιδρά επουλωτικά στα τοιχώματα του πεπτικού. Επουλώνει έλκη στο στομάχι και στο έντερο. 

Ο Διοσκουρίδης υποστηρίζει ότι το σαλέπι έχει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες, ενισχύοντας τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών. Στη λαϊκή μας παράδοση αναφέρεται ως σερνικοβότανο.

Το σαλέπι πωλείται σε σκόνη στα καταστήματα μπαχαρικών και βιολογικών τροφών.
Παρασκευάζεται ως εξής:
Για δύο ποτήρια ροφήματος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι σκόνη. Ανακατεύουμε συνεχώς το ρόφημα καθ΄όλη τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να φουσκώσει (σαν τον ελληνικό καφέ).
Σερβίρουμε το ρόφημα με μέλι ή ζάχαρι, κανέλα και τριμμένο τζίντζερ.

19 Φεβρουαρίου 2010

Οι τροφές που καίνε λίπος

Θέλετε να αδυνατίσετε τρώγοντας; Τελικά αυτή η απαίτηση δεν είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται. Στα ράφια του σούπερ μάρκετ υπάρχουν ένα σωρό τρόφιμα που, όπως δείχνουν οι έρευνες, έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες, οπότε δεν έχετε παρά να φροντίζετε να υπάρχουν στο πιάτο σας κατά κύριο λόγο αυτά τα τρόφιμα.

Η αρχή γίνεται με τα αμύγδαλα.
Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε άλφα λινολενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό του λίπους των τροφών. Ερευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν 85 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα (περίπου δώδεκα αμύγδαλα) μείωσαν το βάρος τους αλλά και το δείκτη μάζας του σώματός τους κατά 18%.

Και ερχόμαστε στα φρούτα του δάσους και κυρίως τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα,
τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτά, όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, βοηθούν στην καύση 30% περισσότερων θερμίδων κατά την άσκηση.

Και τα εσπεριδοειδή,
όμως, περιέχουν φλαβόνες, ένα συστατικό που είναι εχθρός του λίπους. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες φλαβόνες παρουσίασαν πολύ μικρότερη αύξηση του σωματικού τους βάρους σε περίοδο δεκατεσσάρων ετών.

Επίσης, η σόγια
είναι πολύ πλούσια σε χολίνη, ένα συστατικό που εμποδίζει τη διαδικασία της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό και διαλύει το αποθηκευμένο λίπος.

Μια άλλη φυσική λιχουδιά κατά του λίπους είναι οι γλυκοπατάτες,
που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, οπότε διατηρούν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα μας σταθερά, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι συμβάλλουν ώστε να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στα λάθος σημεία.

Ακόμα και τα τυριά, που θεωρούνται άκρως παχυντικά -και συνεπώς από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε-, δεν είναι όλα καταδικαστέα. Αυτά με τα λίγα λιπαρά
βοηθούν στην απώλεια βάρους, αφού έχει διαπιστωθεί ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο μειώνουν τα ένζυμα που παράγουν λίπος και επιταχύνουν τη διαδικασία λιποδιάλυσης του οργανισμού.

Τέλος, καλά είναι τα νέα και γι' αυτούς που θέλουν μια σος στο γεύμα τους. Η μουστάρδα είναι ιδανική επιλογή,
αφού το τουρμερικό που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού, ενώ δεν έχει καθόλου θερμίδες.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

18 Φεβρουαρίου 2010

Από την παλέτα της φύσης για την ομορφιά σας

Βρίσκονται ανάμεσα στους καρπούς της γης. Μυρωδάτα, γευστικά και, πάνω από όλα, υγιεινά. Φροντίζουν για την ομορφιά μας και προστατεύουν την υγεία μας. Είναι μοναδικά αλλά όχι πανάκριβα. Μερικά από τα φρέσκα και τα ξηρά φρούτα αυτής της εποχής αποδεικνύονται πραγματικά διαμάντια της φύσης για τη διατροφή μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνετε τις αγορές σας στο μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας, αναζητήστε τα!

Ρόδι, φυσικό αντιγηραντικό
Είναι σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας. Ο χυμός καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, αναμεμιγμένος μάλιστα με ίση ποσότητα ελαιόλαδου εξαφανίζει τις κηλίδες του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες. Εχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά της ακμής. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμμετέχει στον σχηματισμό κολλαγόνου και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Χρησιμοποιείται όλο. Η φλούδα του γίνεται αφέψημα. Σε 1 λίτρο βραστό νερό, ρίχνετε 1 φλιτζάνι φλούδα ροδιού και βράζετε για 3 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει και σουρώνετε. Μπορείτε να πίνετε 1 ποτηράκι 10 λεπτά πριν από το φαγητό για 15 ημέρες. Το ρόδι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Ο φλοιός του είναι πλούσιος σε βιταμίνη E και χρησιμοποιείται σε ενυδατικές λοσιόν κατά της χαλάρωσης. Τα συστατικά του φλοιού του σταθεροποιούν το χρώμα της τρίχας, ενώ χάρη στις τανίνες που περιέχει δίνει λάμψη στα μαλλιά. Εχει πλούσια περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα, τα οποία προστατεύουν και δυναμώνουν τα νύχια. Το σύμπλεγμα των βιταμινών B που περιέχει ο χυμός του ροδιού προλαμβάνει τη γήρανση. Μπορείτε να καθαρίσετε ρόδια και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Ετσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε όσους θέλεττε.

Κανέλα, ενυδατώνει το δέρμα
Φτιάχνεται από τον αποξηραμένο κορμό του δέντρου. Η τριμμένη κανέλα δεν είναι μόνον ένα από τα πιο γνωστά μπαχαρικά, αλλά επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οι περισσότεροι λατρεύουμε το άρωμά της και τη ζεστή και γλυκιά γεύση που δίνει στις γιορτινές κυρίως συνταγές. Η κανέλα είναι ιδανικό καρύκευμα για τα γλυκά, γιατί επιταχύνει τη χώνεψη και χαλαρώνει το στομάχι από τυμπανισμό και δυσπεψία. Υπάρχει όμως και κάτι που πιθανόν δεν γνωρίζετε: είναι πλούσια σε βιταμίνη C, οπότε μας προστατεύει και από τα κρυολογήματα.
Τα συστατικά της -φλαβονοειδή, πτητικά έλαια και η ενεργός ουσία ΜΗCP- αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της εμφάνισής μας. Φτιάξτε μια φυσική ενυδατική αντιγηραντική μάσκα χρησιμοποιώντας 1/4 του κουταλιού κανέλα σκόνη, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι λάδι ελιάς. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο, δροσερό νερό.

Κολοκυθόσποροι, ανανεώνουν την επιδερμίδα

Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε ω-3 λιπαρά οξέα και μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης. Είναι επίσης πλούσιοι σε ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Τρώγονται ωμοί ή ψητοί με αλάτι. Θρέφουν την επιδερμίδα, τη διατηρούν σφριγηλή, ενώ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται γρηγορότερα. Ετσι κι αλλιώς, τα λιπαρά οξέα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο όλων των κυτταρικών μεμβρανών του σώματος, ενώ αυτά βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και στην αποβολή όλων των άχρηστων συστατικών.

Κουκουναρόσποροι για φυσικό αδυνάτισμα

Περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, Κ και μαγνησίου. Πιθανώς το πινολενικό οξύ που περιέχουν να καταπολεμά την παχυσαρκία. Μία χούφτα κουκουναρόσποροι δίνουν 190 θερμίδες. Αν και είναι ξηροί καρποί, δεν καταναλώνονται σκέτοι, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως στη μαγειρική και μάλιστα στη γέμιση της γαλοπούλας. Σύμφωνα με τους σεφ, δένουν πολύ ωραία με το ρύζι. Παρέχουν πολλές θερμίδες, αλλά είναι υγιεινοί γιατί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, βιταμίνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Σαγκουίνια τα αντιγηραντικά

Τα εσπεριδοειδή που μας δίνουν περισσότερο κολλαγόνο. Το κολλαγόνο αποτελεί μια φυσική πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιδερμίδα και στους μυς, η οποία επαναφέρει το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, το ανανεώνει και το κάνει σφριγηλό. Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται και η επιδερμίδα γερνά. Τα σαγκουίνια διαθέτουν αντιοξειδωτικά στοιχεία σε μεγάλη ποσότητα, τα οποία αποτρέπουν τη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου δείχνοντάς σας ομορφότερη και πιο υγιή.

Αμύγδαλα για λαμπερή, νεανική επιδερμίδα

Τα αμύγδαλα ανά 100 γραμμάρια προσφέρουν 0,78 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β2. Η βιταμίνη αυτή είναι η καταλληλότερη βιταμίνη για προβλήματα στο δέρμα και στους βλεννογόνους. Το αμυγδαλέλαιο επίσης αποτελεί ένα εναλλακτικό γαλακτοκομικό προϊόν που εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει λαμπερή και νεανική. Επιπλέον, το αμυγδαλέλαιο δεν περιέχει τη λακτόζη (που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Ετσι, αποτρέπεται η θαμπάδα των μαλλιών, τα οποία παραμένουν λαμπερά και απαλά για περισσότερο χρόνο.
 
Πηγή: Εφημερίδα Εspresso

5 Φεβρουαρίου 2010

Πως να φροντίσετε τον επαγγελματικό σας χώρο εσωτερικά

Το σχήμα του γραφείου ή ολόκληρου του κτιρίου να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ο χώρος μπροστά από την κύρια είσοδο του γραφείου ή του κτιρίου να είναι ανοιχτός, φωτεινός και όμορφα διακοσμημένος.

Οι διάδρομοι πρέπει να έχουν φάρδος και να μην είναι σύντομοι. Αποφεύγουμε τους διαδρόμους που μοιάζουν σαν τούνελ.

Ευρύχωρα γραφεία με χώρους υποδοχής. Αν και κοστίζουν περισσότερο αξίζουν τον κόπο γιατί φέρνουν εύνοια στον επαγγελματικό τομέα, άρα και χρήμα.

Τα ρόδια στους χώρους υποδοχής συμβολίζουν την αφθονία και τον πλούτο για την επιχείρηση.

Τα γραφεία των διευθυντών ή των managers θα πρέπει να βρίσκονται στα καλύτερα ενεργειακά σημεία του γραφείου ή του κτιρίου. Αντίστοιχα καλό είναι τα ενεργειακά σημεία να ταιριάζουν ενεργειακά με τον άνθρωπο που κάθεται εκεί. Το γραφείο θα πρέπει να έχει οπτική επαφή με τον υπόλοιπο χώρο και η κατεύθυνσή του να ευνοεί αυτόν που το χρησιμοποιεί. Η πλάτη του πρέπει να είναι καλυμένη και να μην έχει πίσω του γωνίες από άλλα κτίρια, πυλώνες της ΔΕΗ ή κάποια άλλη άσχημη μορφολογία.

Τα τμήματα που αφορούν πωλήσεις ή την παραγωγή, καλό είναι να βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου, όπου έχει την περισσότερη κίνηση και ήχο (yang ενέργεια). Τα τμήματα που αφορούν την μελέτη, την ανάλυση και την οργάνωση, καλό είναι να βρίσκονται στην ήσυχη πλευρά του κτιρίου με λιγότερη κίνηση (yin ενέργεια).

Μπροστά από την είσοδο (και όπως βγαίνουμε και όπως μπαίνουμε) δεν είναι ευνοϊκό να υπάρχουν σκάλες, γέφυρες, κολώνες ή άλλα εμπόδια.

Όπως καθόμαστε:
  • Θα πρέπει να έχουμε τοίχο πίσω από την πλάτη μας για ασφάλεια και στήριξη. Όπαν υπάρχει παράθυρο πίσω από το γραφείο, καλό είναι να καλύπτεται από ρόλερ.
  • Μπροστά από το γραφείο που καθόμαστε είναι προτειμότερο να έχουμε ανοιχτό χώρο.
  • Το γραφείο πρέπει να έχει κλίση σε μία από τις ευνοϊκές κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό Gua.
Δεν πρέπει να καθόμαστε:
  • Με την πλάτη μας στην πόρτα.
  • Ανάμεσα από παράθυρο και πόρτα.
  • Με την πλάτη μας στο κέντρο του γραφείου.
  • Όταν μπροστά ή πίσω από το γραφείο να υπάρχει κολώνα ή γωνία.
  • Κάτω από δοκάρι ή από ταβάνι με κλίση (την κοντινή πλευρά).
Αποφεύγουμε τα στόρια και τις περσίδες στα παράθυρα. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσουμε ρόλερ ή κουρτίνες.

Προτείνεται να τοποθετήσετε στον επαγγελματικό σας χώρο σύμβολα, για να έχετε εύνοια σε όλους τους τομείς, ακόμη και αν δεν έχετε κάνει μία ενεργειακή μελέτη.

4 Φεβρουαρίου 2010

Aπλές και εύκολες συμβουλές για τον εσωτερικό χώρο του σπιτού

Το σχήμα του σπιτιού προτείνεται να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο. Αποφεύγουμε τα σχήματα που δεν είναι άρτια όπως για παράδειγμα το σχήμα Γ.

Ο χώρος μπροστά από την είσοδο του σπιτιού να είναι ανοιχτός, φωτεινός και όμορφα διακοσμημένος. Αποφεύγουμε η κύρια είσοδος να ανοίγει σε στενό και σκοτεινό διάδρομο.

Το σαλόνι να είναι φωτεινό και να βρίσκεται κυρίως στο δρόμο με την περισσότερη κίνηση.

Η κουζίνα καλό είναι να βρίσκεται σε φωτεινό σημείο και με παράθυρο για να ανανεώνεται η ενέργεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε τοίχο και όχι στο κέντρο της κουζίνας. Η απόσταση ανάμεσα από το νεροχύτη και την ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκατοστά.

Οι τουαλέτες δεν πρέπει να βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του σπιτιού. Τα καπάκια από τις τουαλέτες να είναι πάντα κλειστά.

Τα υπνοδωμάτια να έχουν τετράγωνο σχήμα και να μην είναι στο τέρμα του διαδρόμου. Να είναι φωτεινά και ευάερα και όχι σκοτεινά και με υγρασία. Να μην βρίσκονται μπροστά σε δρόμο με έντονη κίνηση και φασαρία.
Αποφεύγετε να τοποθετείτε τα κρεβάτια κάτω από δοκάρια ή μπροστά από παράθυρο.

Το κέντρο του σπιτιού πρέπει πάντα να είναι ελεύθερο, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει ελεύθερα. Όταν το κέντρο του σπιτιού κλείνεται από μπάνιο, αποθήκη ή υπνοδωμάτιο, τότε προκαλούνται μπερδέματα, αναποδιές και ηλεκτρολογικά προβλήματα.

3 Φεβρουαρίου 2010

Απλές συμβουλές για τη σωστή επιλογή ενός κτιρίου

Εξωτερικό σχήμα κτιρίου : Το κτίριο πρέπει να έχει άρτιο σχήμα και κατά προτίμηση παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο. Επίσης θα πρέπει το μέγεθός του να είναι ανάλογο με τα κτίρια που το περιβάλλουν (π.χ. διώροφη οικοδομή ανάμεσα σε δύο πενταόροφες οικοδομές, είναι αρνητικό κριτήριο επιλογής ενός σπιτιού ή γραφείου).

Ο ανοιχτός χώρος εξωτερικά είναι ένα σημαντικό κριτήριο για να έχουμε καλή ενέργεια στο κτίριο. Τα κτίρια που μπροστά από την είσοδό τους έχουν φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, δεν θεωρούνται ευνοϊκά κτίρια.

Η είσοδος του κτιρίου να είναι φωτεινή, να έχει κίνηση και να βρίσκεται σε φαρδύ δρόμο. Η είσοδος δεν πρέπει να είναι απομονωμένη, απόμερη και σκοτεινή.

Η πλάτη του κτιρίου πρέπει να είναι προστατευμένη με ψηλότερα οικήματα, να μην έχει πολύ θόρυβο και να μην έχει περισσότερο φως από την πρόσοψη του κτιρίου.

Η δεξιά και η αριστερή πλευρά του κτιρίου είναι καλό να παρέχουν προστασία από τους ανέμους.

Η κύρια είσοδος όταν δεν βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου, αλλά στο πλάι ή πίσω, καλό θα ήταν να είναι φωτεινή να έχει κίνηση, ήχο και να είναι ευρύχωρη.

Η κύρια είσοδος δεν θα πρέπει να έχει απέναντι πυλώνες της ΔΕΗ, πινακίδες, γωνιές από κτίρια, στενό δρόμο, σκουπίδια, λατομείο.

Μία εταιρεία θα πρέπει να έχει άρτιο σχήμα, κατά προτίμηση ορθογώνιο. Αν το κτίριο δεν έχει άρτιο σχήμα και του λείπει κάποιο κομμάτι, τότε σε κάποιον τομέα πιθανόν η εταιρεία να έχει προβλήματα.

2 Φεβρουαρίου 2010

Τα ζώδια του 2010

Τι ζώδιο είστε; 

1940, 2000 : Δράκος, Μέταλλο
1941, 2001 : Φίδι - Μέταλλο
1942, 2002 : Άλογο, Νερό
1943, 2003 : Πρόβατο, Νερό
1944, 2004 : Πίθηκος, Ξύλο
1945, 2005 : Πετεινός, Ξύλο
1946, 2006 : Σκύλος, Φωτιά
1947, 2007 : Χοίρος, Φωτιά
1948, 2008 : Ποντικός, Γη
1949, 2009 : Βούβαλος, Γη
1950, 2010 Τίγρης, Μέταλλο
1951, 2011 Λαγός, Μέταλλο
1952 : Δράκος, Νερό
1953 : Φίδι, Νερό
1954 : Άλογο, Ξύλο
1955 : Πρόβατο, Ξύλο
1956 : Πίθηκος, Φωτιά
1957 : Πετεινός, Φωτιά
1958 : Σκύλος, Γη
1959 : Χοίρος, Γη
1960 :Ποντικός, Μέταλλο
1961 : Βούβαλος, Μέταλλο
1962 : Τίγρης, Νερό
1963 : Λαγός, Νερό
1964 : Δράκος, Ξύλο
1965 : Φίδι, Ξύλο
1966 : Άλογο, Φωτιά
1967 : Πρόβατο, Φωτιά
1968 : Πίθηκος, Γη
1969 : Πετεινός, Γη
1970 : Σκύλος, Μέταλλο
1971 : Χοίρος, Μέταλλο
1972 : Ποντικός, Νερό
1973 : Βούβαλος, Νερό
1974 : Τίγρης, Ξύλο
1975 : Λαγός, Ξύλο
1976 : Δράκος, Φωτιά
1977 : Φίδι, Φωτιά
1978 : Άλογο, Γη
1979 : Πρόβατο, Γη
1980 : Πίθηκος, Μέταλλο
1981 : Πετεινός, Μέταλλο
1982 : Σκύλος, Νερό
1983 : Χοίρος, Νερό
1984 : Ποντικός, Ξύλο
1985 : Βούβαλος, Ξύλο
1986 : Τίγρης, Φωτιά
1987 : Λαγός, Φωτιά
1988 : Δράκος, Γη
1989 : Φίδι, Γη
1990 : Άλογο, Μέταλλο
1991 : Πρόβατο, Μέταλλο
1992 : Πίθηκος, Φωτιά
1993 : Πετεινός, Νερό
1994 : Σκύλος, Ξύλο
1995 : Χοίρος, Ξύλο
1996 : Ποντικός, Φωτιά
1997 : Βούβαλος, Φωτιά
1998 : Τίγρης, Γη
1999 : Λαγός, Γη

Ποντικός : Το 2010 έχετε ευκαιρίες για αύξηση εισοδήματος. Δώστε προσοχή σε ατυχήματα και σε τάσεις απομόνωσης.

Βούβαλος : Έχετε εύνοια στον έρωτα. Δείξτε κατανόηση.

Τίγρης : Αλλαγές στο προσκήνιο, έχετε τάσεις για ατυχήματα.

Λαγός : Βοήθεια και στήριξη από φίλους. Δώστε προσοχή στην υγεία σας.

Δράκος : Το 2010 έχετε πολύ και σκληρή δουλειά. Στην επιφάνεια βγαίνουν φοβίες και νεύρα. Πρέπει να ηρεμήσετε.

Φίδι : Θα έχετε βοήθεια από σημαντικούς ανθρώπους. Ενισχύεται ο τομέας του χρήματος, αλλά θα έχετε αίσθημα μοναξιάς.

Άλογο : Κύρος και οικονομικά οφέλη. Αποφύγετε τα extreme sports και τις συναισθηματικές ανησυχίες.

Πρόβατο : Εύνοια στο γάμο, αλλαγές στην καριέρα σας. Δώστε προσοχή στο στομάχι σας.

Πίθηκος : Συναντάτε νομικά προβλήματα, γι' αυτό θα πρέπει να έχετε θετική σκέψη σε όλα.

Πετεινός : Στηρίζεστε από φίλους. Προσοχή στα οικονομικά σας, μην κάνετε πολλά ανοίγματα.

Σκύλος : Εξουδετερώνετε όλα τα εμπόδια που απλώνονται μπροστά σας.

Χοίρος : Ενίσχυση και στήριξη από σημαντικούς ανθρώπους. Προσοχή στα οικονομικά σας. Είσαστε Επιρρεπείς στις κλοπές.

Η κάθε χρονιά ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου, άρα π.χ. κάποιος που γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, ανήκει στο ζώδιο της προηγούμενης χρονιάς.