3 Φεβρουαρίου 2010

Απλές συμβουλές για τη σωστή επιλογή ενός κτιρίου

Εξωτερικό σχήμα κτιρίου : Το κτίριο πρέπει να έχει άρτιο σχήμα και κατά προτίμηση παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο. Επίσης θα πρέπει το μέγεθός του να είναι ανάλογο με τα κτίρια που το περιβάλλουν (π.χ. διώροφη οικοδομή ανάμεσα σε δύο πενταόροφες οικοδομές, είναι αρνητικό κριτήριο επιλογής ενός σπιτιού ή γραφείου).

Ο ανοιχτός χώρος εξωτερικά είναι ένα σημαντικό κριτήριο για να έχουμε καλή ενέργεια στο κτίριο. Τα κτίρια που μπροστά από την είσοδό τους έχουν φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, δεν θεωρούνται ευνοϊκά κτίρια.

Η είσοδος του κτιρίου να είναι φωτεινή, να έχει κίνηση και να βρίσκεται σε φαρδύ δρόμο. Η είσοδος δεν πρέπει να είναι απομονωμένη, απόμερη και σκοτεινή.

Η πλάτη του κτιρίου πρέπει να είναι προστατευμένη με ψηλότερα οικήματα, να μην έχει πολύ θόρυβο και να μην έχει περισσότερο φως από την πρόσοψη του κτιρίου.

Η δεξιά και η αριστερή πλευρά του κτιρίου είναι καλό να παρέχουν προστασία από τους ανέμους.

Η κύρια είσοδος όταν δεν βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου, αλλά στο πλάι ή πίσω, καλό θα ήταν να είναι φωτεινή να έχει κίνηση, ήχο και να είναι ευρύχωρη.

Η κύρια είσοδος δεν θα πρέπει να έχει απέναντι πυλώνες της ΔΕΗ, πινακίδες, γωνιές από κτίρια, στενό δρόμο, σκουπίδια, λατομείο.

Μία εταιρεία θα πρέπει να έχει άρτιο σχήμα, κατά προτίμηση ορθογώνιο. Αν το κτίριο δεν έχει άρτιο σχήμα και του λείπει κάποιο κομμάτι, τότε σε κάποιον τομέα πιθανόν η εταιρεία να έχει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου