4 Φεβρουαρίου 2010

Aπλές και εύκολες συμβουλές για τον εσωτερικό χώρο του σπιτού

Το σχήμα του σπιτιού προτείνεται να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο. Αποφεύγουμε τα σχήματα που δεν είναι άρτια όπως για παράδειγμα το σχήμα Γ.

Ο χώρος μπροστά από την είσοδο του σπιτιού να είναι ανοιχτός, φωτεινός και όμορφα διακοσμημένος. Αποφεύγουμε η κύρια είσοδος να ανοίγει σε στενό και σκοτεινό διάδρομο.

Το σαλόνι να είναι φωτεινό και να βρίσκεται κυρίως στο δρόμο με την περισσότερη κίνηση.

Η κουζίνα καλό είναι να βρίσκεται σε φωτεινό σημείο και με παράθυρο για να ανανεώνεται η ενέργεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε τοίχο και όχι στο κέντρο της κουζίνας. Η απόσταση ανάμεσα από το νεροχύτη και την ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκατοστά.

Οι τουαλέτες δεν πρέπει να βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του σπιτιού. Τα καπάκια από τις τουαλέτες να είναι πάντα κλειστά.

Τα υπνοδωμάτια να έχουν τετράγωνο σχήμα και να μην είναι στο τέρμα του διαδρόμου. Να είναι φωτεινά και ευάερα και όχι σκοτεινά και με υγρασία. Να μην βρίσκονται μπροστά σε δρόμο με έντονη κίνηση και φασαρία.
Αποφεύγετε να τοποθετείτε τα κρεβάτια κάτω από δοκάρια ή μπροστά από παράθυρο.

Το κέντρο του σπιτιού πρέπει πάντα να είναι ελεύθερο, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει ελεύθερα. Όταν το κέντρο του σπιτιού κλείνεται από μπάνιο, αποθήκη ή υπνοδωμάτιο, τότε προκαλούνται μπερδέματα, αναποδιές και ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου