17 Νοεμβρίου 2010

Βουνά και Πυραμίδες

Εικόνα
Σε όλο το μήκος της αμερικανικής ηπείρου πολλά βουνά και λόφοι, πανύψηλα και αγνώριστα για πολλούς αιώνες, αποκαλύφθηκε πως ήταν πυραμίδες ή προχώματα φτιαγμένα από άνθρωπο. Ξέρουμε πως ο λόφος που χτίστηκε η Εκκλησία της Τσολούλα στο Μεξικό, ήταν πλατφόρμα ενός πυραμοειδούς ναού των Αζτέκων με πάνω από 60 μέτρα ύψος με εμβαδόν πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της Μεγάλης Πυραμίδας της Αιγύπτου.
Εικόνα
Το ψηλότερο κτίριο της αμερικανικής ηπείρου πριν εμφανιστούν οι πρώτοι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, ήταν ένας ξεχασμένος ναός των Μάγιας το Τικάλ της Γουατεμάλας, που τώρα λέγεται απλώς Τικάλ Δ’. Το Τικάλ Δ’, σκεπασμένο από τα δέντρα ήταν χαμένο για πολλούς αιώνες στη ζούγκλα αν και ήταν ένας πύργος πιο όρθιος από πυραμίδα που φτάνει σε ύψος τα 65 μέτρα.
Με τον ίδιο τρόπο, τεράστια πυραμοειδή ανάκτορα, ναοί και φρούρια της περουβιανής ακτής, φτιαγμένα από τούβλα αργίλου, νομιζόταν, χάρη στο μέγεθός τους, πως ήταν φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους, ώσπου μερικές γειτονικές κατασκευές, το περίγραμμα των οποίων ήταν ορατό μόνο από ψηλά και όχι από το έδαφος, έδειξαν ότι ήταν ανθρώπινα κατασκευάσματα και ανήκαν στους προ-ινκαϊκούς Τσιμού και άλλους πολιτισμούς.

Στο Μεξικό, στη διάρκεια της επαναστατικής περιόδου, οι στρατιώτες του Πάντσο Βίλλα, τοποθέτησαν μία μονάδα πυροβολικού πάνω σ’ ένα λόφο με επίπεδη κορυφή για να βομβαρδίσουν από κει τον Ομοσπονδιακό Στρατό. Οι συνεχείς πυροβολισμοί τους, τραντάζοντας το έδαφος, μετακίνησαν το χώμα και ξεσκέπασαν την κορυφή μιας αζτεκικής πυραμίδας όπου στεκόντουσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου