1 Οκτωβρίου 2010

Ο άγνωστος πολιτισμός άφησε ίχνη

Μία αμφιβολία που εδώ και πολύ καιρό τυραννάει τους αρχαιολόγους και τους μελετητές της αρχαιότητας είναι ότι αν ένας υπεραναπτυγμένος και άγνωστος πολιτισμός υπήρξε πριν απ' αυτούς τους οποίους γνωρίζουμε, γιατί δε βρήκαμε ποτέ κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο ή ίχνος του;

Η απάντηση που δίδεται είναι ότι, τα τελευταία χρόνια έγιναν μερικές καταπληκτικές ανακαλύψεις που προϋποθέτουν πως οι αρχαίοι αυτοί λαοί γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τον ηλεκτρισμό, μετρούσαν πλανητικές αποστάσεις, βάρη και όγκους και είχαν μια ρεαλιστική αντίληψη για τη γη, ήξεραν για την Ανταρκτική χιλιάδες χρόνια πριν ανακαλυφθεί επίσημα, είχαν προχωρημένες γνώσεις χαρτογραφίας και σφαιρικής γεωμετρίας, λείανσης φακών μικροσκοπίων, χρησιμοποιούσαν κομπιούτερς και είχαν και άλλες επιστημονικές και μαθηματικές γνώσεις που δεν μπορούμε να υποπτευθούμε σήμερα.

Είναι περίπου σαν κάποιος που έμενε πρώτα εδώ να μας άφηνε μηνύματα με τη μορφή μνημείων και κτισμάτων-κλειδιών, που θα βοηθούσαν άλλες φυλές αρκετά προχωρημένες ώστε να μπορούν να τα διαβάσουν και θα τους χρησίμευαν σαν οδηγοί και μερικές φορές σαν προειδοποιήσεις.

Μερικά απ' αυτά τα μνημεία υπάρχουν ακόμα, όπως και μερικά φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους που μέχρι τώρα νομίζονταν πως ήταν πολύ μεγάλα για να έχουν γίνει από ανθρώπινα χέρια, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μνημεία υπερφυσικού μεγέθους. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου.

Όσο περισσότερο τη μελετάνε και τη μετράνε οι επιστήμονες, τόσο περισσότερο αλλάζει η αντίληψη που έχουν γι αυτήν.

Να ήταν ένας απλός τάφος όπως υπέθετε ο Ηρόδοτος ή μήπως ήταν κάτι άλλο;

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι ένας αναλλοίωτος δείκτης του απώτατου παρελθόντος που βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας. Αναγνωρίζεται εύκολα σαν μάζα, αλλά όχι τόσο εύκολα για το τι αντιπροσωπεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου