22 Ιανουαρίου 2010

Φυσική αποτοξίνωση από το διατροφικό όργιο των εορτών

Μετά την περίοδο των εορτών όλοι αναζητούμε τρόπους αποτοξίνωσης του οργανισμού. Αυτό εκτός από επιβεβλημένο είναι και εφικτό χάρη σε μια σειρά από βήματα που στόχο έχουν την αποκατάσταση της ισορροπίας όλων των συστημάτων του οργανισμού.




- ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ. Τον χειμώνα είναι πιο συχνές οι ενοχλήσεις στις αρθρώσεις. Για να τις αποφύγετε, πίνετε το παρακάτω αφέψημα για τρεις συνεχείς ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να αποφεύγετε το κρέας και να καταναλώνετε όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείτε. Το αφέψημα φτιάχνεται ως εξής: ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 5 γραμμάρια φύλλα δάφνης σε 30 cl νερό για πέντε λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το μέσα σε ένα θερμός. Αφήστε το εκεί για τρεις ώρες και μετά σουρώστε το αφέψημα. Πίνετε το για τρεις ημέρες.

- ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ. Αυτή η διαδικασία έχει ένα επιπλέον μπόνους: αφού το παχύ έντερο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ανοσοποιητικό σύστημα, θα το βοηθήσει να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις επιθέσεις των διάφορων ιώσεων. Το παρακάτω πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορείτε να το κάνετε το πολύ μία φορά τον μήνα, ενώ είναι προτιμότερο να το κάνετε Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει να το κάνουν διαβητικοί, άνθρωποι με έλκος του στομάχου, οξεία γαστρίτιδα, έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν. Η πρώτη ημέρα μπορεί να σας προκαλέσει επιπλέον αίσθημα κόπωσης ή μια άσχημη γεύση, καθώς και φαγούρα.

α) Πρώτη ημέρα: τρία λίτρα κεφίρ (προβιοτικό γαλακτοκομικό ρόφημα) και 400 γρμ. ψωμί ολικής αλέσεως κομμένο σε φέτες, που μπορείτε να έχετε ψήσει.

β) Δεύτερη ημέρα: πιείτε τρία λίτρα κεφίρ και φάτε και το ψητό ψωμί. Θα πρέπει να περιμένετε να πεινάσετε πριν πιείτε το προβιοτικό γάλα και φάτε το ψωμί.

γ) Τρίτη μέρα: αντικαταστήστε το κεφίρ με χυμό φρούτων ή φρέσκων λαχανικών και συνοδέψτε τα με το ψωμί.

- ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η λύση για την επιβάρυνση που έχει υποστεί το σύστημα από την υπερκατανάλωση φαγητού και το καθισιό των ημερών προέρχεται από τους Θιβετιανούς μοναχούς. Παραγγείλτε σε ένα φαρμακείο με φυτικά προϊόντα και βότανα ένα μείγμα 100 γρμ. χαμομηλιού, 100 γρμ. Σπαθόχορτου, 100 γρμ. ανθού Tagete και 100 γρμ. φύλλων σημύδας.

Αφέψημα: βάλτε μία κουταλιά του καφέ αυτού του μείγματος σε 20 cl νερό. Αφήστε το για 10 με 15 λεπτά και πιείτε το πρωί και βράδυ.

Πηγή: http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου