Υλικά:
Ζύμη για πίτσα
1 πιπεριά κόκκινη
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 καρότα
1 κουτάκι μανιτάρια κομμένα
125-150 gr τυρί φέτα
Τυριά κίτρινα τριμμένα για το πασπάλισμα
Λίγη κέτσαπ, λίγη μουστάρδα
Ετοιμασία:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα ως εξής:
1. Διαλύουμε 30 gr νωπή μαγιά μέσα σε 2/3 της κούπας τσαγιού χλιαρό γάλα, προσθέτοντας 1 κουταλάκι ζάχαρη και μισό κουταλάκι αλάτι
2. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
3. Ζυμώνουμε για να γίνει η ζύμη μας απαλή και ελαστική.
4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:
1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
2. Όταν αρχίζουν να ζεματάνε, κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε 15 - 20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα.
Και περνάμε στην ετοιμασία της πίτσας:
Και περνάμε στην ετοιμασία της πίτσας:
1. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένο ταψάκι.
2. Αλείφουμε στη ζύμη λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.
3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ταψάκι.
4. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
6. Απολαμβάνουμε την πίτσα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου