20 Νοεμβρίου 2009

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι

- Το 1/3 του πληθυσμού της γης βρίσκεται σε πόλεμο, κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από πείνα, το διαθέσιμο νερό στον πλανήτη εξαντλείται, οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών είναι καταστροφικές, μεταλλαγμένα και χημικά απειλούν την υγεία μας …
Φαίνονται μακρινά, αλλά δεν είναι. Αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας μας αφορούν και διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον μας.

- Οι άστεγοι στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περισσότερους από 17.000. Το προφίλ τους ποικίλλει σε ηλικία, φύλλο, εθνικότητα και σε καμία περίπτωση δε αποτελούν μία ομάδα με ομοιογενή χαρακτηριστικά.
Ενισχύστε τα προγράμματα μη κυβερνητικών οργανώσεων για τη στήριξη των αστέγων, είτε με δωρεές σε είδος (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα), είτε σε χρήματα.
Γνωρίζεται ότι ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Έλα Φιτζέραλντ, ο Τζορτζ Όργουελ και η Πάτι Σμίθ υπήρξαν άστεγοι;

- Από τις 41.865 αναφορές που δέχτηκε ο Συνήγορος του Πολίτη στα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργίας του (1998-2002), το 80% είχε θετική έκβαση με επίλυση του αιτήματός τους.
Αν έχετε πέσει θύματα διοικητικής πράξης ή παράληψης δημόσιας υπηρεσίας που παραβιάζει τα δικαιώματά σας ή προσβάλλει νόμιμα συμφέροντά σας, καταθέστε αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη.
Για τους ανήλικους υπάρχει ο Συνήγορος του Παιδιού, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί το ίδιο το παιδί, μέλος της οικογένειάς του ή καθένας που γνωρίζει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του παιδιού. http://www.synigoros.gr.

- Κάθε Έλληνας καταναλώνει κατά μέσο όρο πέντε κιλά χημικά προσθετικά και συντηρητικά τροφίμων κάθε χρόνο.
Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράγονται με φυσικές διεργασίες, πιστοποιούνται από ανεξάρτητους φορείς και, εκτός από τρόφιμα, περιλαμβάνουν πολλά άλλα είδη, από υγρά καθαρισμού για το σπίτι μέχρι καλλυντικά.

- Φτιάχνεται σε 1 λεπτό, χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο για 20 λεπτά και λιώνει σε 200 χρόνια. Τι είναι; Μία πλαστική σακούλα!
Στην Ελλάδα καταναλώνονται 11.000.000 πλαστικές σακούλες την ημέρα, όσο και ο πληθυσμός μας. Πόσες από αυτές είναι πραγματικά απαραίτητες; Αποκτήστε μία πάνινη τσάντα και έχετέ την πάντα μαζί σας όταν πηγαίνετε για ψώνια.
Διαδηλώστε την αντίρρηςή σας στις πλαστικές σακούλες συμμετέχοντας στην e-διαδήλωση που οργανώνεται στη σελίδα: http://www.actclick.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου