17 Νοεμβρίου 2009

Οι συσκευές που εκπέμπουν αλόγιστα μη ιονίζουσα ακτινοβολία

Όταν χτυπάει το κινητό μας τηλέφωνο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο μετρητής εκπέμπει 1.827 μιλιβάτ, - ακτινοβολία 365 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο

Στα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούμε σήμερα ασύρματο τηλέφωνό. Η θέση του βρίσκεται δίπλα στο κομοδίνο μας ή σε σημεία που βρισκόμαστε πολλές ώρες της ημέρας. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε στο τηλέφωνο, η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία 31,40 μιλιβάτ, πενταπλάσια του ορίου. Όταν δε έχουμε το τηλέφωνο δίπλα στο μαξιλάρι μας, 8 ώρες που κοιμόμαστε το βράδυ, ο μετρητής δείχνει 10,76 μιλιβάτ, νούμερο διπλάσιο από το επιτρεπτό όριο.

Μη ξεχνάτε να κλείνετε το ασύρματο δίκτυο (router) όταν δεν χρησιμοποιείται το internet. Εκπέμπει 15,20 μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο.

Αλλά και ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει 11,53 μιλιβάτ, διπλάσια του ορίου και όταν βρισκόμαστε σε μία απόσταση 20-30 εκατοστών μακριά από το φούρνο.

Η πολύ χρήσιμη συσκευή που οι γονείς χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση και κυρίως το βράδυ, είναι η ενδοεπικοινωνία Baby Phone, που δείχνει να εκπέμπει ακτινοβολία 3,20 μιλιβάτ, κάτω του ορίου. Όμως τα βρέφη είναι πολύ ευαίσθητα ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Καλό θα ήταν να τοποθετείται σε απόσταση μακρύτερη του ενός μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου