3 Σεπτεμβρίου 2009

Μέταλλο

Το στοιχείο του Μετάλλου έχει να κάνει με το πως οι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους, πως θέτουν όρια ανάμεσα στους ίδιους και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό αντανακλάται στην αναπνοή: εάν ο αέρας ρέει απαλά από τον κόσμο μέσα στο σώμα και πάλι προς τα έξω ή εάν υπάρχει μία μόνιμη μάχη ανάμεσα σε αυτό που λαμβάνει και σε αυτό που δίνει πίσω.

Το Μέταλλο σχετίζεται με:

  • Εισπνοή και εκπνοή
  • Εισερχόμενα και εξερχόμενα
  • Σαφήνεια και κατανόηση
  • Όρια και σύνορα.
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ
Λειτουργία: ζωτικότητα, εισδοχή Κι από τον αέρα, ικανότητα αποδοχής νέων επιδράσεων.
Σχετίζεται με τους πνεύμονες, τη μύτη και το δέρμα.
Διαταραχές: πνεύμονες και αναπνευστικό σύστημα γενικά, όπως άσθμα, εμφύσημα, βήχας, σφίξιμο στο στήθος - μπούκωμα στη μύτη και προβλήματα στα ιγμόρεια - δερματικά προβλήματα, έκζεμα, ακμή, μηροδερμία.
Ψυχολογικές συσχετίσεις: απομόνωση και απόσυρση - κατάθλιψη, μελαγχολία - αρνητισμός, έλλειψη αυτοεκτίμησης.
ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ
Λειτουργία: ζωτικότητα, εκκρίσεις και αφόδευση.
Σχετίζεται με τα σπλάχνα, το δέρμα, τη μύτη, τα ιγμόρεια
Διαταραχές: όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το παχύ έντερο, δυσκοιλιότητα, διάρροια, σύνδρομο ερεθισμού των εντέρων, κολίτιδες - δερματικά προβλήματα - υπερβολική έκκριση βλεννών και καταρροή
Ψυχολογικές συσχετίσεις: ικανότητα "αφήματος" (αποδέσμευσης - απελευθέρωσης) - όρια ανάμεσα στον εαυτό μας και το περιβάλλον.
Ψυχολογικές διαταραχές: αδυναμία "αφήματος", υπερβολική τάση κατακράτησης (φυσικά και νοητικά) - απομόνωση - δυσκαμψία ή αρνητισμός στη σκέψη και την εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου