3 Σεπτεμβρίου 2009

Νερό

Το στοιχείο του Νερού σχετίζεται με την κράση ενός ατόμου, η οποία κληροδοτείται από τους γονείς και αντανακλάται στα οστά, τα μαλλιά, τη στάση του σώματος και τη μνήμη. Ένα άτομο με καλή κράση έχει πληθώρα ενέργειας και δυναμισμού για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.

Το Νερό σχετίζεται με:

  • Κουράγιο και θάρρος
  • Δυναμισμό και ώθηση
  • Παρελθόν και μέλλον
  • Ισορροπία και μετριοπάθεια.
ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ
Λειτουργία: καθαρισμός, αποθήκευση και απέκκριση ούρων.
Σχετίζεται με: το ουροποιητικό σύστημα - το μεταβολισμό του νερού - τα κόκαλα και τα δόντια - τα μαλλιά - τα αυτιά - τη σπονδυλική στήλη - το νευρικό σύστημα.
Διαταραχές: όλα τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος όπως η ακράτεια, η παρακράτηση ούρων, ο προστάτης - παθήσεις των οστών όπως η οστεοπόρωση και ορισμένες μορφές αρθρίτιδας - παθήσεις των δοντιών - πρόωρη φαλάκρα ή γκρίζα μαλλιά - προβλήματα ακοής και ίλιγγοι - πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης ή αδυναμία - υπερδραστηριότητα του συμπαθητικού ή του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα απρόσφορη αντιμετώπιση του στρες, ανικανότητα χαλάρωσης, αδράνεια.
Ψυχολογικές συσχετίσεις: θάρρος.
Ψυχολογικές διαταραχές: ανησυχία, φόβος και ντροπαλότητα, απερισκεψία.
ΝΕΦΡΑ
Λειτουργία: ορμή - δυνατή θέληση και πρόοδος στη ζωή - καθορίζει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλική δραστηριότητα - στεγάζει την ενέργεια Τζινγκ.
Σχετίζεται με: τα νεφρά - το ενδοκρινικό σύστημα, τις ορμόνες, το αναπαραγωγικό σύστημα - τις δυνατότητες και το ρυθμό ζωής - το επίπεδο ενέργειας - το μεταβολισμό του νερού - τα αυτιά - τα κόκαλα και τα δόντια - το κάτω μέρος της μέσης - τη γενετική κληρονομιά.
Διαταραχές: νεφρικές διαταραχές - ορμονικές και ενδοκρινικές διαταραχές, προβλήματα αναπαραγωγής και σεξουαλικά προβλήματα - διαταραχές στη φυσική ανάπτυξη - χρόνια κόπωση - προβλήματα στον μεταβολισμό του νερού και την κατακράτηση υγρών - προβλήματα ακοής και ισορροπίας - αδύναμα κόκαλα και δόντια - αδυναμία, ψυχρότητα ή πόνος στο κάτω μέρος της μέσης - γενετικές ή κληρονομικές ασθένειες.
Ψυχολογικές συσχετίσεις: δύναμη θελήσεως, δυναμισμός - προγονικό Κι, γενετική κληρονομιά - θάρρος - ρευστότητα συναισθημάτων - βραχυπρόθεσμη μνήμη.
Ψυχολογικές διαταραχές: έλλειψη αποφασιστικότητας και δυναμισμού, φόβοι και φοβίες - ανησυχία - κακή μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου