17 Μαΐου 2011

Αρχαίες Προφητείες

Η απέραντη Ινκαϊκή Αυτοκρατορία, από την Κολομβία μέχρι τη Χιλή και στο εσωτερικό μέχρι τη Βολιβία, στην Νότιο Αμερική, που υπολογίστηκε από ειδικούς ότι είχε 20.000.000 κατοίκους με ένα τέλεια οργανωμένο σοσιαλιστικό καθεστώς έπεσε μετά από μία περίεργη προφητεία: ο δικός τους Θεός, ο Βιρακότσα που λέγεται ότι είχε έρθει από τον Μεγάλο Ωκεανό και είχε γυρίσει πάλι πίσω, σε μία χώρα δυτικά, τους είχε πει ότι θα ξαναγύριζε, έχοντας μαζί του κι άλλους οπαδούς του.
Όταν οι αρχαίοι Περουβιανοί αντιμετώπισαν ξαφνικά τους Ισπανούς κατακτητές, νόμισαν ότι ξαναγύρισε ο Θεός τους, ο Βιρακότσα. Η θέληση που είχαν για αντίσταση μειώθηκε ακόμα περισσότερο απ’ την προφητεία που είχε κάνει ο Δωδέκατος Ίνκα, ο Ουάυνα Κάπακ, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει τους είπε ότι στη βασιλεία του δέκατου Τρίτου Ίνκα, «λευκοί θα ερχόντουσαν απ’ τον Ήλιο να κατακτήσουν τους Περουβιανούς».
Η αδελφή του τελευταίου Αυτοκράτορα των Αζτέκας, η πριγκίπισσα Παπάντζιν, επίσης προφήτευσε σωστά την εμφάνιση λευκών θεών από τη θάλασσα στις ακτές του Μεξικού και η προφητεία της αυτή επηρέασε τόσο πολύ τον αδελφό της, τον Μοντεζούμα, ώστε όταν έφτασαν οι Ισπανοί δεν ήταν σε θέση να κάνει τίποτα.
Ο Τσιλάμ Μπαλάμ, Αρχιερέας των Μάγιας είχε προφητέψει ότι στο τέλος της 13ης Εποχής, οι λευκοί θα ξαναρχόντουσαν στο Γιουκατάν.
Πάντως υπήρχε και ένα τέλος στην προφητεία των Αζτέκας που έλεγε ότι μετά την εμφάνιση των λευκών και την καταστροφή των αρχαίων θεών και των ναών τους, θα ‘ρχόταν κάποτε η μέρα που οι αρχαίοι θεοί και η παλιά κυβέρνηση θα ξανάπαιρναν τη θέση τους στην κοιλάδα του Μεξικού. Είναι μία προφητεία που κρατιέται ζωντανή σε μερικές από τις φυλές των Ινδιάνων που δεν αφομοιώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου