5 Μαρτίου 2010

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, 8:30 μμ, Η ώρα της Γης

Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των Κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης 2010» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας

Μια από τις παράλληλες δράσεις της εκστρατείας για την «Ώρα της Γης 2010» αφορά την δημιουργία και έκδοση Διακήρυξης «για το βιώσιμο μέλλον της Ελλάδας».

Η ανάγκη για λήψη μέτρων μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η επίδειξη πολιτικής βούλησης, η βέλτιστη προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η έμφαση σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών αποτελούν τα βασικά περιεχόμενα της διακήρυξης. Η διακήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ώρας της Γης και θα παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης με σχετικό δελτίο τύπου. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός άτυπου δικτύου ενημέρωσης μεταξύ των Δήμων που θα συνυπογράψουν τη διακήρυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου