29 Ιανουαρίου 2010

2010: Τίγρης και Μέταλλο

Το 2010 ανήκει στο ζώδιο της τίγρης και στο στοιχείο του μετάλλου.

Η καινούργια χρονιά ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο των Κινέζων.

Είναι μία χρονιά όπου η υπευθυνότητα και η ανεξαρτησία χαρακτηρίζουν τις κινήσεις μας. Τα κακώς κείμενα του παρελθόντος σταδιακά ελαττώνονται καθώς η εσωτερική παρόρμηση αλλά και τα δεδομένα της καινούργιας χρονιάς μας οδηγούν να δημιουργήσουμε συνθήκες για σταθερότητα και ασφάλεια.

Το 2010 νιώθουμε έντονα την ανάγκη να βάλουμε θεμέλια, κανόνες και βάσεις ώστε οι προσπάθειές μας να ευδοκιμήσουν αλλά και να έχουν διάρκεια.

Η καινούργια χρονιά μας προδιαθέτει να δουλέψουμε πολύ και να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στην οικονομική εξασφάλιση. πολύ έντονα θα βγει στην επιφάνεια το αίσθημα της αποταμίευσης.

Το 2010 είναι χρονιά που δεν ευνοεί τις extreme και τραβηγμένες καταστάσεις. Αντίθετα ευνοούνται οι μεθοδευμένες και μελετημένες κινήσεις.

Αυτή τη χρονιά, όσα εμπόδια κι αν προκύψουν, τελικά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα έχουμε ικανότητα προσαρμογής, ευελιξίας και θα μπορούμε να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας.

Η ευγένεια, η πνευματική καλλιέργεια και η αυτογνωσία θα μας δώσουν τα στοιχεία για να έχουμε υποστήριξη, καλοτυχία και εύνοιες αυτήν την χρονιά.

Η ρουτίνα και η ασφάλεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς.
Οι πολλές πληροφορίες και οι αναλυτικές λεπτομέρειες είναι μερικά από τα γνωρίσματα που θα συναντήσουμε τη νέα χρονιά.
Στους περισσότερους κυριαρχεί το συναίσθημα ότι έχουν φτάσει στο τέρμα και δεν υπάρχουν κίνητρα και στόχοι.
Οι παραδόσεις και τα έθιμα μπαίνουν στο περιθώριο και ο κόσμος αναζητά το καινούργιο και το άφθαρτο.
Στην αρχή της χρονιάς θα κυριαρχήσει το πάθος και η όρεξη για τις καινούργιες καταστάσεις, αλλά στην πορεία το πάθος χάνεται. Έτσι τα καινούργια ξεκινήματα πιθανόν να μείνουν ανολοκλήρωτα.

Φέτος η επιτυχία ανήκει σ' αυτούς που επιμένουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Η καινούργια χρονιά καλλιεργεί την υπερβολική αυτοπεποίθηση και τον εγωισμό. Η στάση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί το αίσθημα της μοναξιάς και να νιώθουμε ότι είμαστε παρεξηγημένοι.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στις προσωπικές μας σχέσεις και τα χαρακτηριστικά αυτά πιθανόν να οδηγήσουν τους περισσότερους σε κατάθλιψη και σε τάσεις προς το αλκοόλ. Αυτή τη χρονιά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η απομόνωση και οι αρνητικές σκέψεις μας οδηγούν στη μοναξιά.

Όλα αλλάζουν όταν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις που θα στηρίζονται στην αγάπη και στην κατανόηση.

Η λύση στο συναισθηματικό αδιέξοδο είναι να δείξουμε τα συναισθήματά μας και να μοιραστούμε τις στιγμές μας με τους συνανθρώπους μας.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, με απλούς τρόπους:
  • Το 2010 είναι μία χρονιά που χρειαζόμαστε στήριξη και ασφάλεια.
  • Να στραφούμε προς την αυτογνωσία και να ασχοληθούμε με τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες μας.
  • Φέτος η επιτυχία ανήκει σ' αυτούς που επιμένουν και ολοκληρώνου το έργο του.
  • Να μη νιώθουμε μοναξιά και απομόνωση.
  • Να κάνουμε αποταμίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου