19 Οκτωβρίου 2009

E.F.T.

ή αλλιώς Emotional Freedom Techniques (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης). Είναι μία μέθοδος που απελευθερώνει τα αρνητικά συναισθήματα και ανακουφίζει από σωματικά ενοχλήματα.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται σε απαλά χτυπήματα σε κάποια σημεία βελονισμού. Βασική προϋπόθεση είναι ο συντονισμός μας με το πρόβλημα.

Αν για παράδειγμα έχουμε θυμό με κάποιο μέλος της οικογένειάς μας, τότε σκεφτόμαστε τον θυμό μας, το πρόβλημά μας και χτυπάμε απαλά με τη σειρά, τα σημεία βελονισμού.

Ή όταν έχουμε έναν έντονο πονοκέφαλο, επικεντρωνόμαστε στον πονοκέφαλο και χτυπάμε τα σημεία βελονισμού.

H λογική αυτής της μεθόδου είναι ότι κάποιο αρνητικό συναίσθημα διαταράσσει την ενέργειά μας με συνέπεια να δημιουργηθεί μπλοκάρισμα σε κάποιο σημείο του σώματός μας.

Για παράδειγμα, όταν έχουμε πονοκέφαλο, υπάρχει μπλοκάρισμα στη χολή. Και επειδή οι μεσημβρινοί ξεκινάνε από το κεφάλι μας, και περνάνε από τα όργανα της κοιλιάς μας, αν χτυπήσουμε ελαφρώς τα σημεία βελονισμού, μπορούμε να έχουμε ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο βελονιστής θα μας βάλει βελόνες στο κεφάλι για να μας φύγει ο πονοκέφαλος.

Τα σημεία που θα πρέπει να χτυπήσουμε απαλά είναι τα κάτωθι:




Το βασικό σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα όση ώρα θα χτυπάμε τα σημεία, αρχίζοντας από την αρχή του φρυδιού και τελειώνοντας κάτω από τη μασχάλη.

(http://www.eft.gr)

To E.F.T. δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90, στις ΗΠΑ, από τον Γκάρι Γκρεγκ. (http://www.emofree.com)

Δοκιμάζουμε το EFT σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν, συναισθήματα, σωματικές ενοχλήσεις, αρνητικές πεποιθήσεις, αρνητικές σκέψεις κ.α.

Γιατί όπως λέει και ο Γκάρι Γκρεγκ «Η αιτία όλων των αρνητικών συναισθημάτων είναι μία διατάραξη στο ενεργειακό σύστημα του σώματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου